FSG Academy in Apeldoorn

woensdag 15 maart 2017
Oranisator: Tom Mulder
Spreker: Matthijs Deken

Toen het complex van Wegener in Apeldoorn leeg kwam te staan, zagen de eigenaren zich gesteld voor een enorme uitdaging: een nieuwe en rendabele functie geven aan de vele gebouwen. Dat is gelukt in de vorm van de FSG Academy. Oprichter Matthijs Deken nam ons mee.

FSG Academy

De FSG Academy is een topsportschool  voor (internationale) scholieren en studenten in 12 disciplines. Op de campus worden studenten klaargestoomd voor een sportleven met behulp van de vierkant Wonen, Sporten, Leren en Sportmedische ondersteuning.

Tussen de drukpersen

Matthijs nam de JOS-leden mee door de voormalige kantoren van Wegener waar een heuse campus is gerealiseerd met kamers voor de sporters. De sportvoorzieningen zijn prachtig ingepast in de industriële gebouwen van Wegener. Een basketbalhal in een voormalige loods en daar waar nu nog de (enorme) drukpers staat, komt een gymnastiekruimte.

Huisje James

Na het zien van zoveel sportieve inspanning waren de JOS-leden toe aan verzorging van de innerlijke mens. Het menu en de ambiance bij restaurant Huisje James stelden ons niet teleur!