Hoofdkantoor Alliander met JOKAN

dinsdag 9 mei 2017
Oranisator: Tine-Loes Hemmes
Spreker:

Op uitnodiging van JOS- en JOKAN-lid Tine-Loes Hemmes bezochten wij op dinsdag 9 mei het compleet getransformeerde hoofdkantoor van Alliander in Arnhem.

Afval=grondstof

Dura Vermeer heeft in een tijdsbestek van een jaar het hoofdkantoor van Alliander te Arnhem getransformeerd. Met een afvalrecycling van 98% is bijna alles tijdens de transformatie hergebruikt. Zo werden oude bureaus tussenschotten voor de nieuwe bureaus die weer waren gemaakt van het oude meubilair. Circulaire renovatie in optima forma. Naast het hergebruik van afval heeft Dura Vermeer met de transformatie ook nog eens een energiereductie van 80% weten te realiseren.

Verbouwen=vertrouwen

Het hergebruiken van alle aanwezige materialen had tot gevolg dat de werkwijze niet van tevoren uitputtend kon worden beschreven, maar dat de meeste beslissingen lopende het project zijn genomen. Om dit mogelijk te maken hebben Alliander en Dura Vermeer ervoor gekozen hun samenwerking niet bij voorbaat juridisch dicht te spijkeren, maar om op elkaar te vertrouwen en tijdens de verbouwing veelvuldig met elkaar te communiceren.

JOS meets JOKAN

De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met de zuster-JO uit Arnhem-Nijmegen. Na de rondleiding bij Alliander volgde nog een gezamenlijk diner in de binnenstad van Arnhem, waarbij ideeën, ervaringen, contacten en gerstenat tussen de JO’s werden uitgewisseld.