Speeddaten in de IJskelder

maandag 18 april 2016
Oranisator: Remco van Bussel
Spreker: Claasje Reijers

Sleutel naar succes bleken drie ingrediënten:

Tip 1: Bereid je voor!
Logisch, zou je denken. Maar dat blijkt het niet te zijn. Hoeveel mensen verliezen niet de helft van de speed-date tijd met euh en aah en tjaaa. Zorg dus dat je je zaken op een rijtje hebt!

Tip 2. Bedenk hoe je je gesprekspartner kunt helpen
Hoe kun je je gesprekspartner helpen? Dan bedoelen we niet: welke producten of diensten van jouw bedrijf kun je aan je gesprekspartner slijten. Dan heb je het over verkopen en dat is wast anders dan helpem. De essentie daarbij is om informele consultancy te verlenen. Gratis en voor niets. Zorg wel voor follow-up in de vorm van een afspraak. Want serieuze consultancy, ook de gratis variant, kost meer tijd dan de paar minuten van je speed-date. Er zijn maar weinig mensen die geen kopje koffie willen drinken. Afspraak is zo gemaakt. Zorg dat je contactgegevens hebt! 

Tip 3. Bedenk hoe je gesprekspartner jou kan helpen
Dit is de omgekeerde versie van tip 2. Het is helemaal niet gek om een advies te vragen. Iedereen maakt fouten en gaat weer verder. Je hoeft het wiel niet uit te vinden. Vraag advies of een tip. Of kijk of iemand je aan een contact kan helpen. Bedenk hoeveel tijd je dat oplevert. Het is niet altijd slim om alles zelf op te lossen. Vergroot dus je efficiency door informele consultancy in te roepen. Dan  hou je tijd over voor je ‘gewone’ werk. Wel zo leuk en ook nog goed voor je productiviteit!

Na afloop verzorgde ‘t Arsenaal voor een goeie borrelhap en konden we terugkijken op een geslaagde middag