Herontwikkeling Indiƫ Terrein

woensdag 31 januari, Almelo

Op het terrein van Indië in Almelo ontwikkeld Ter Steege een gehele nieuwe woonwijk. Het voormalige terrein van Koninklijke Ten Cate is al honderden jaren bekend onder deze naam "Indië”. Hier werd katoen gemaakt en verscheept naar Indië. Nu groeit hier een levendig woon-, werk- en leefgebied. Op het 23 hectare grote terrein is straks plek voor ruim 600 woningen. Ze variëren van eengezinswoningen, tweekappers en seniorenwoningen tot vrijstaande woningen en appartementen. Koop en huur.

Vlakbij hartje Almelo ontstaat hier een nieuw stuk binnenstad. Geen nette straatjes, maar een divers en inspirerende omgeving, waar wonen en ondernemen, historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca elkaars pad kruisen. Het rijke industriële verleden drukt een grote stempel op het gebied. Indië bruist werkelijk van de inspiratie. De watertoren op het terrein toveren we om tot restaurant en in de voormalige Weverij komt een kunsthal. Een lange voetgangersbrug verbindt Indië straks met de jachthaven, het station en de binnenstad. De haven is de entree van Indië. 

Workshop Pitchen

woensdag 21 februari, Apeldoorn

Alies van Spreeklicht laat ons deze middag de kunst van het presenteren zien. In deze wervelende workshop krijgen we handvatten om in één zin te vertellen wie je bent, voor wie je er bent, wat je biedt en wat het resultaat daarvan is.  

Handig, want zo kun je jezelf op de kaart zetten aan het einde van de middag. En weet je ook meteen voor welke klussen je je mede JOS-leden kunt inzetten.  

We sluiten de middag af rond 18:00 uur met een borrel en hapjes. 

Windmolen Deventer + Lezing Omgevingswet

woensdag 21 maart, Deventer

Langs de A1 in Deventer zijn in 2015 twee windmolens gebouwd. De windmolens in Deventer vormen samen Windpark Kloosterlanden. Windpark Kloosterlanden wekt jaarlijks zo'n 9,4 miljoen kilowattuur groene stroom op. Genoeg voor 2.700 huishoudens. De bouw is in oktober 2014 gestart en is de zomer van 2015 afgerond.

 

Het windpark is een samenwerking tussen Pure Energie en de Deventer Energie Coöperatie. De partijen zijn samen eigenaar van de windmolens in Deventer. 

 

Op woensdag 21 maart 2017 ontvangen Guido Bakema (Deventer Energie Coörperatie), Matthijs Oppenhuizen (Pure Energie) en Esther Eggink (Provincie Overijssel) de JOS-leden. Guido en Matthijs nemen henaan de voet van en in één van de windmolens mee in hun verhaal over de samenwerking tussen Pure Energie en de Deventer Energiecentrale. Daarna duikt Esther met de JOS'sers in de Omgevingswet. Gezamenlijke noemer van de dag: hoe betrek je de omgeving in ontwikkelingen, in dit geval een windenergie-project.

Vleermuizentocht + Lezing Natuurbeschermingswet

woensdag 18 april,

Area Development Twente (Vliegbasis)

woensdag 23 mei, Enschede

Lezing BTW

woensdag 20 juni, nnb

Sietze van Houten zal ons een boeiende lezing geven over BTW in binnen- en buitenland.

BBQ

woensdag 18 juli, Deventer

Op 18 juli 2018 is het weer tijd voor de jaarlijkse BBQ. Met een hapje en een drankje een goede voorbereiding op de komende vakantieperiode en tevens de mogelijkheid om weer eens bij te kletsen met de aanwezige oud-leden van de JOS.

Weekend weg

vrijdag 21 september, Hamburg

JO-NL Event

vrijdag 28 september, Rotterdam

Stadsbeweging in Deventer

woensdag 17 oktober, Deventer

De binnensteden van Overijssel kampen met toenemende leegstand en verpaupering van winkels, kantoren en maatschappelijk vastgoed. Hierdoor komt de vitaliteit, leefbaarheid en identiteit van de steden onder druk te staan. De provincie Overijssel investeert via de Stadsbeweging in kennisdeling en kennisontwikkeling, in het actief met en aan elkaar (ver)binden van partijen en met gerichte financiële impulsen in stedelijke projecten. Er is nog veel inspanning nodig om steden en dorpen ook in de toekomst leefbaar en vitaal te houden. Daarbij sluit de Stadsbeweging aan bij de energie die er al is. De Stadsbeweging ondersteunen stadsbewegers bij de realisatie van hun initiatieven. Stadsbewegers zijn actieve inwoners, bestuurders, ondernemers, vastgoedeigenaren, ambtenaren en (belangen)organisaties die hun stad of dorp een warm hart toedragen.

Partijen zoals de gemeente Deventer, Stichting Deventer Binnenstadsmanagemtn, Architectuurcentrum Rondeel, Stichting Wonen Boven Winkels en de provincie Overijssel werken in Deventer nauw samen om Deventer bruisender en vitaler te maken. Peter Brouwer (Binnenstadsmangager) en Bart Ellenbroek (Provincie Overijssel) nemen ons op sleeptouw in Deventer, om daar te laten zien hoe partijen samenwerken voor een aantrekkelijke stad.

Transformatie Camelot Europe

woensdag 21 november, Enschede

In opdracht van Camelot heeft Van Wijnen het voormalige faculteitsgebouw in Enschede getransformeerd. Met deze transformatie zijn 445 zelfstandige, volledig gestoffeerde & gemeubileerde wooneenheden gerealiseerd. 

Binnenkort start de transformatie van gebouw de Hogekamp op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Ook zal Conferentiehotel Drienerburght zich vestigen op deze fantastische locatie, met 72 hotelkamers en ca. 1000 m2 conferentieruimten.
Camelot zal met deze ontwikkeling haar portefeuille vergroten naar ca. 3000 zelfstandige eenheden. 

Programma
Tijdens de rondleiding zal Gert Jan van der Sande (ontwikkelaar Camelot Europe) toelichting geven op de transformatie van deze locatie, de samenwerking met betrokken partijen en de visie van Camelot op studentenhuisvesting in de toekomst. 

 

Kerstdiner

vrijdag 14 december, Deventer

Op 14 december 2018 zullen de JOS-leden zich tegoed doen aan een uitgebreid kerstdiner om terug te kijken op het afgelopen jaar en plannen te maken voor 2019, onder leiding van een nieuw bestuur.